Sejarah Minyak Haarlem Asli

Minyak Haarlem mangrupakeun harta karun alami anu kapendak 450 taun ka pengker

ALKEMI DUTCH

ALKEMI DUTCHnu Sejarah Minyak Haarlem balik ti abad ka-18 sareng sejarah na nyambung ka alkémia Walanda.

 

Claas Tilly kasohor ngébréhkeun Medicarnentum Gratia Probatum na taun 1696. Salaku Claas Tilly parantos ngahargaan komposisi ubar anu dikenal pikeun ngubaran panyakit ginjal sareng kandung kemih, anjeunna ngagaduhan kasuksésan pikeun Profesor Hermann Boerhave, anu nambihan titik anu rinci dina produksi. Hermann Boerhave, profésor di Universitas Medecin, Leyde, mangrupikeun salah sahiji dokter anu kawéntar dina waktos ayeuna. Nalika Professor Hermann Boerhave ilubiung dina manpaat ubar ieu anu gancang-gancang mendakan popularitasna, étika profési na ngahalangan anjeunna tina ngaitkeun nami na sareng obyék ti kapamilikan industri.

 

nu Minyak Haarlem Asli dihasilkeun di pabrik anu dilengkepan ku peralatan anu canggih, rumit sareng mahal. Bahanna nuturkeun prosés anu ngabutuhkeun sababaraha dinten, dimana persiapan kimia khusus sareng analisis sesah parantos ngamungkinkeun Kulawarga Tilly ngajaga rahasia produksi salami 200 taun. Claas Tilly pupus salami taun 1734, saatos suksés dina urusan éta. Putrana, Koning Tilly, dituturkeun ku G. Koning Tilly ngagentos anjeunna.

 

Hanjakalna, bisnis parantos réngsé saatos pupusna Claas Tilly. Éta panginten kusabab persaingan sareng seueur tiruan anu ngahambat kualitas produk sareng reputasina. Salami jaman ieu, reputasi Asli Minyak Haarlem parantos sumebar ka sadayana Éropah sareng bagian sanés dunya. Janten, seueur kulawarga di Haarlem nyobian nyonto elixir ieu. Hiji-hijina kamiripan anu ngagaduhan nami anu sami tapi henteu pernah rahasia tina formula anu dilakukeun ku Claas Tilly sareng Hermann Boerhave di 1696 aslina.

LABORATORI Perancis

LABORATORI PerancisDina 1924, Mr Thomas, saurang tukang ubar Perancis mimitian ngahasilkeun Asli Minyak Haarlem. Laboratorium THOMAS, salah sahiji laboratorium farmasi Perancis anu munggaran, ngagaduhan reputasi sareng ilmiah anu munggaran.

 

Maka ditingalkeun pikeun maju cara anu teu tiasa dibantah, yén pasipatan énggal anu diakuiskeun ku walirang dina kombinasi, tiasa mastikeun yén Minyak Haarlem mangrupikeun sumber penting walirang bioavailable dina alimentasi.

 

Laboratorium Perancis parantos ngalaksanakeun kajianana dina bioavailabilitas walirang di 1983 ka profésor Jacquot, ti fakultas apoték Châtenay-Malabry. Panilitian ieu nunjukkeun bioavailibilitas luar biasa walirang anu aya dina Minyak Haarlem sareng studi anu sanés nunjukkeun tindakan SOD (super oxydismutase).

 

Penembusan rusiah ku struktur molekul tinangtu ieu kéngingkeun élmu. Ieu parantos dilaksanakeun dina taun 90an dina arahan Mr Charles Stirnweiss, tukang ubar, sareng Mr Kirsch, profésor di Fakultas Metz sareng laboratorium panilitian Elf Atochem. Ieu dugi ka generasi ieu sareng generasi salajengna pikeun neraskeun panilitian sareng tong hilap yén alkemis masih ngerjakeun elixir ieu. Pangetahuan urang nambahan; urang gaduh élmu sapopoé biokimia dina peran pusat walirang; tapi émut yén Asli Minyak Haarlem moal pernah robih: éta mangrupikeun warisan anu berharga.

 

Ti saprak abad ka-18, upami dimungkinkeun pikeun miceun dasar kimia modéren sareng upami dina abad ka-19, kimia organik parantos dipasang, urang kedah ngantosan dugi ka akhir abad ka-20 supados biokimia modéren cekap asak dina urutan pikeun ngajelaskeun mékanisme jero hirup.

 

Bukti ogé nunjukkeun pentingna nutrisi sareng kabersihan kahirupan dina ngajaga kaséhatan. Pangetahuan kami ngamungkinkeun urang ngartos yén peran élmu di séktor kaséhatan henteu ngan saukur diréduksi pikeun mendakan ubar-ubaran, pikeun ngubaran panyawat, tapi ogé pikeun masihan inpormasi anu diperyogikeun pikeun tetep séhat, bahkan nunda penuaan sareng panangtayungan ngalawan agresi lingkungan. Seringna, panyakit lumangsung jauh sateuacan urang jaga kaséhatan. Kiwari, upami diperyogikeun sareng dipikahoyong, sadayana tiasa ningkatkeun atanapi ngalestarikeun kasihatan panggihna.